Ga naar de inhoud

Liever op reis naar Sri Lanka dan Kenia?

Op_reis_naar_sri_anka

Sri Lanka is een bestemming die tegenwoordig steeds populairder lijkt te worden onder de reizigers. Om hier naartoe te kunnen gaan zul je wel een visum Sri Lanka aan moeten vragen, anders word je het land niet in gelaten. Sri Lanka is niet de enige bestemming waarvoor je een visum aan zult moeten vragen. Zo zal het regelen van een visum Kenia bijvoorbeeld nodig zijn als je een vakantie hebt geboekt met Kenia als de bestemming. Ook voor veel andere landen zul je een visum moeten regelen, wat tegenwoordig gelukkig niet meer zo duur en moeilijk is als in het verleden. Bovendien doe je het anno 2020 snel via het internet.

Sri Lanka is niet de beste bestemming voor drugssmokkelende katten

Een kat werd beschuldigd van drugssmokkel. Dat is natuurlijk niet heel slim om te doen, maar de kat wist dat uiteraard niet. Toch bleek de kat de cipiers uiteindelijk toch wel te slim af te zijn. Hij wist namelijk te ontsnappen uit die gevangenis.
De lokale politie meldde dit zelf, net zoals de media in het land. De kat werd een paar dagen eerder opgemerkt door een politieambtenaar in de beruchte hoofdgevangenis van Sri Lanka genaamd de Welikada gevangenis in Colombo, de hoofdstad van het land. Hij had een plastic zakje om zijn nek waar bijna twee gram heroïne, twee SIM kaarten en een geheugenkaartje in zaten.

De kat was illegaal bezig, wat het betreden van Sri Lanka zonder visum ook is.

Uiteindelijk mogen er geen drugs de gevangenis in gesmokkeld worden. Door een mens mag dit niet gedaan worden, maar de politie vond het ook niet kunnen dat een kat dit deed. Daardoor werd het dier opgesloten in de Welikada gevangenis, die in Sri Lanka en dus niet in Kenia ligt. Eerst ging dit nog goed, de kat heeft toch een paar dagen opgesloten gezeten. Alsnog wist hij na twee dagen te ontsnappen uit de hoofdgevangenis van Sri Lanka. Dat de politie niet blij was met de kat valt te begrijpen, ook andere dieren worden namelijk gebruikt voor het verspreiden van drugs. Zo heeft de politie van Sri Lanka al een adelaar in beslag genomen. De drugshandelaren gebruikte dit dier om verdovende middelen te verspreiden in Colombo.

Drugs vormen een groot probleem in Sri Lanka, maar ook in Kenia.

Helaas heeft de politie van Sri Lanka veel te maken met de handel in drugs, maar ook een visum kan gesmokkeld worden. Wat dit betreft is dit dus niet een hele goede bestemming. Bovendien stelde de politie vast dat de hoofdgevangenis steeds vaker het doelwit is van mensen die drugs, telefoons en opladers over de muren van het complex gooien voor de gevangenen. Zelfs agenten zijn beschuldigd van het handelen in illegale middelen die ze eerder in beslag namen. Hiervan is ook sprake in Kenia.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.