Ga naar de inhoud

Pimmetje

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Pimmetje is dood! Zo ineens, 14 dagen geleden heb ik bij buuf Lia nog op Sneaky en Pimmetje gepast. Pimmetje is een chinchilla en al erg oud. Sneaky is een blinde poes, die bij het gezin van buuf Lia een goed onderkomen heeft gevonden.
Wanneer buuf Lia over Pimmetje verteld, zie je hoe gek ze met hem is. Iedere avond heeft ze even een persoonlijk gesprek op niveau met Pim (hij woont op de bovenverdieping). Pim heeft een geweldige kooi, met verschillende verdiepingen, een heerlijk slaaphokje en alle mogelijkheden om voldoende beweging te krijgen. De kooi, die we bij de dierenspeciaalzaak hebben gekocht, was duur, maar is altijd een klein paleis voor Pim geweest. Voor zover ik kan nagaan is Pim, liefkozend Pimmetje genoemd, er altijd al geweest. Het is dan ook onwerkelijk dat hij er niet meer is. Buuf Lia vertelde dat ze de avond ervoor nog dacht dat hij geen dag ouder leek dan toen ze hem kreeg. Toen hij ’s avonds niet naar haar toe kwam, vermoedde ze al dat er iets mis was, Bart moest dan ook gaan kijken, ze durfde zelf niet.
Ik heb nog nooit een huisdier (behalve de goudvis) hoeven missen. Het lijkt me verschrikkelijk. Ik heb Kaleb en Drusilla nu ruim 5 jaar en kan me een leven zonder hen bijna niet voorstellen. Ik moet er dan ook niet aan denken dat hun iets zal overkomen. Ik geloof niet dat ik tranen genoeg heb. Want laten we eerlijk zijn, vertellen we niet alles aan de schatten in ons huis? Ik wel, wanneer ik het moeilijk heb, of wanneer ik iets mee maak, zijn zij deelgenoot.
Gisteren dacht ik nog, hoe kan ik ze eens extra verwennen. Het zijn van die lieverds, ongeacht wat ze uithalen. We kennen het immers allemaal, een haal in je beste trui, haren op de bank die je net schoon hebt gemaakt, het behang waar ineens krabbeltjes opzitten (vooral het Barok behang, waar de print bovenop ligt).
Missen willen we ze voor geen goud. Kaleb met zijn plasproblemen, dat lossen we op! Ik wilde niets weten van de suggestie hem naar een boerderij te verplaatsen. Het heeft heel wat inspanning gekost maar we hebben het met z’n drieën gered. Zolang we maar samen zijn, dan redden we het wel.
Ze horen bij mij, en zo is dat!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 2 november 2007.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.