Ga naar de inhoud

Te dik

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Het zal je maar gezegd worden. Geen inleiding of niets, gewoon te dik met grote kans op ouderdomssuiker, of heet dit niet zo bij katten?

Onze dierenarts is dit jaar niet tevreden. We hadden niet onze vertrouwde dierenarts, maar een ander, gewoon voor de jaarlijkse APK. En dan hoor je deze berichten. Kennen jullie dat? Vol goede moed gaan we met z’n allen, Youp en Noa van vriendin Truus zijn er ook bij, naar de dierenarts voor de jaarlijkse controle. Zij worden nog geholpen door onze “oude” (is een jonge vrouw) vertrouwde dierenarts. Dan komt de dierenarts binnen die ons eigenlijk zou helpen, hij komt lachend, maar verontschuldigend binnen, sorry ik dacht dat ik in de andere praktijk moest zijn. Onze vaste dierenarts had al verteld dat zij moest operen, en ging weg.

Eerst komt Drusilla op de tafel, goed postuur, krachtige hartslag, maar….. Ja hoor, tandjes prachtig , tandvlees ontstoken. Huppakee, zij moet antibiotica, ’s ochtens twee tabletjes, 5 dagen lang.
Ik wil nog zeggen, maar is ze niet mooi en ontzettend lief? Nee, zegt hij niets over. Wel zegt hij aandoenlijk, wanneer hij in haar bekje kijkt, even het mondje open, zien of er geen andere nare dingen te zien zijn. Drusilla vindt het best wanneer ze weer terug in het reismandje kan.

Dan de ontgoocheling, Sannah denkt na alles gezien te hebben van Drusilla, ik kom er mooi niet uit, mij krijg je niet. Maar onze dierenarts is niet voor een gat te vangen, gewoon even de bovenkant van de reismand afklikken en het is zo gepiept.

Zijn eerste opmerking (en terecht, jammer genoeg) is, ze is te dik. Baasjes denken dat ze goed zorgen, maar te veel is te veel, weet u wat ze daar wel niet van kunnen krijgen. Het schaamrood staat me op de kaken, naast de brokjes mag Sannah niets meer hebben. Geen kattensnoepje geen vierkante centimeter vlees. Geen likje….. FOUT, FOUT!!!!!!!

En passant hebben ze allebei ook nog even een injectie in het lijf gekregen, ze hebben er niets van gemerkt, maar toch.

Zou het inderdaad zijn dat mannelijke dierenartsen anders, directer zijn dan hun vrouwelijke collega’s. Of is het de teleurstelling dat Sannah te dik is en op dieet moet (dus ik het eigenlijk niet goed heb gedaan). Hij heeft gelijk, maar liever had ik gehoord: u verwent deze kleine doerak, maar ze is wel erg mooi en lief! Maar de vraag is, had ik me dit dan ook zo aangetrokken? That is the question.

Bij ons is het vastentijd, en we zijn niet eens katholiek, maar doen zullen we het. Volgend jaar is alles…….?

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 27 2012.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.