Ga naar de inhoud

Ongekend en onbegrepen!

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

Het is zonnig vandaag, rond het middaguur. Ik ben buiten een beetje aan het rommelen.
Ineens komt Sannah er aan, ze heeft iets in haar bekje en legt het voor mij neer. Tot mijn ontsteltenis zie ik een dood koolmeesje voor mij liggen. Een streepje bloed dat over het buikje loopt. Verdwaasd en even later ontsteld reageer ik: “Sannah toch, wat doe je nu?!”
Van mijn uitroep schrikt ze en vol verontwaardiging pakt ze het koolmeesje in haar bekje en verlaat de tuin.
“Het is wat om zo onbegrepen te zijn. Vrouwtje weet blijkbaar nog steeds niet dat katten roofdieren zijn. Daarnaast, is het ongekend dat ze niet weet dat haar een presentje aangeboden wordt. Hoe erg kan een kattenleven zijn. Sannah laat zich het komende uur niet meer zien, ondankbare personen, poeh!!!”

Tussen alle commotie door, scharrelt Drusilla rustig in de tuin, ze weet dat het vrouwtje zo kan reageren. Toen ze nog in Elst woonde is hetzelfde gebeurd, nu, zij maakt haar pootjes en bekje hier niet meer aan vuil, ze vlijt zich lekker neer op haar plekje achter de taxus en droomt vervolgens lekker weg.
Daarmee hebben we de avonturen van deze week nog niet eens gehad, Drusilla moet het even kwijt. Vrouwtje gaat midden in de nacht naar het toilet en zij (Drusilla) vindt het sneu dat vrouwtje alleen moet gaan. Daarom offert ze haar nachtrust op en loopt gezellig mee. Ja, een ieder begrijpt het al: de toiletdeur slaat dicht en wie zit er opgesloten op het toilet? Juist ja: Drusilla!
Drusilla is stoer en zet het niet op een vreselijk gemiauw, welnee, beschaafd mept ze een paar keer tegen de deur. Enige uren later wordt ze bevrijd omdat ze blijkbaar gemist wordt, het mocht wat!!
Het was deze week wat, kommer en kwel, ongekend en onbegrepen, dat waren de poezenbeesten. Gelukkig is de week voorbij en zijn de goede tijden weer begonnen.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 30 mei 2011.

Blanwe balk

 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.