Ga naar de inhoud

Tuig

  • door
Charles Petit.1896. interieur

Het is een drukke boel bij ons. Drusilla en Kaleb hebben een beetje het gevoel dat ze stiefpoezen zijn.
Wat wil het geval: de buurvrienden hebben een 10-daagse reis gewonnen bij een niet nader te noemen (door mij), voetbalclub. Nu is het een reis voor twee personen dus de bloedjes van peetkinderen kunnen niet mee.
Hun peettante (ik dus) en een familievriendin en tevens peet zullen voor natjes, droogjes etc. zorgen, maar nu komt het! Ze hebben een grote onopgevoede, vreselijk lieve asielhond Jolly genaamd, een blinde geadopteerde kat van vrienden die Sneeky heet en een geweldig oude chinchilla Pimmetje. Ze zijn allemaal vreselijk lief, maar moeten op gezette tijden gevoederd, uitgelaten en geknuffeld worden. Ik denk dan ook dat ik volgende week afkick verschijnselen krijg van al het geaai en geknuffel. Drusilla en Kaleb zullen daar dan vrééééééselijk onder “lijden”.
Nog even een voorvalletje vertellen over Jolly: Zij is wat eten betreft echt “tuig”, ik weet dat ik dat niet mag zeggen of zelfs maar mag denken, maar ik zal uitleggen hoe het komt. Tegen zes uur kom ik moe thuis uit het werk en zie dat de huisvriendin van de familie heerlijke macaroni voor ons heeft gekookt. Geweldig denk ik en mijn plannetje ligt al klaar. Ik warm het eten alvast op in een koekenpan, kleed me ondertussen om in een “thuiskloffie” en daarna gaan we eten. Onze huizen hebben een tussendeur, we kunnen dus binnendoor bij elkaar komen. Zo gezegd zo gedaan!
Na een opfris rondje loop ik weer naar de keuken en zie tot mijn verbazing dat de pan half leeg is. Ik roep Daan om te vragen of hij al wat genomen heeft, maar nee. Dirk ook niet en Joost is naar vriend Tim, die kan het ook niet zijn.
Ja hoor, Jolly kijkt me zeer schuldig aan, een restantje van een elleboogje ligt op de grond, ze heeft gewoon uit de pan zitten snoepen!!! Nu vraag ik je toch, “tuig” is hier dan toch echt op z’n plaats.
Gelukkig hebben we nog meer eten in huis, dat is snel opgelost.
Wat dit betreft zijn Drusilla en Kaleb toch voorbeeldige katten, ja, Kaleb wil wel eens wat yoghurt snoepen, maar dan is het schaaltje eigenlijk al leeg, het mag niet, maar toch. Wij poezenliefhebbers hebben toch heel andere problemen, makkelijker??????
‘k denk het niet!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 22 april 2007.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.