Ga naar de inhoud

Uit hun “hum”

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

De dames zijn uit hun “hum”, de reden is onze tuin. Aangezien de tuin nog een puinhoop was, heb ik besloten dit voorjaar de stap te zetten naar een strakke, onderhoudsvriendelijke tuin.
Maar o jee, ik heb geen overleg gehad met de dames. De tuin stond vol grote pollen gras en grashalmen. Er lag een stapel stenen en je kon er heerlijk in “rousen”, volgens Drusilla en Sannah. Het gras vonden ze ook niet misstaan, prachtig groen niets mis mee. Momenteel is het één groot zandbed achter het huis, niets aan. Het lijkt wel een grote kattenbak.
Dat is nu ook net de reden waarom ze het weekend binnen moeten blijven. Ik kan het niet maken de stratenmaker in een zandbed te laten werken dat door mijn dames als kattenbak is gebruikt. Maandag komen de tegels erin, dus eind deze week kunnen ze weer heerlijk buiten spelen.
Maar een beetje begrip van hun kant is er niet. Toen de tuinman bezig was met het beplanten van de zijkant was het niet erg om binnen te blijven. Het was leuk om naar te kijken, kon je binnen op de vensterbank zitten en zien wat er allemaal gedaan werd. Wanneer ze het idee hadden dat het niet helemaal volgens afspraak ging, maakten ze met luid gemiauw hun ongenoegen kenbaar.

Met name Sannah zit vanuit de gang te blazen en te brommen. Ik heb nog nooit een poes meegemaakt die zo kon mopperen. Drusilla zit op de overloop te morren en laat eveneens luidruchtig met gemiauw horen dat ze het er niet mee eens is. Ik zal blij zijn wanneer ze morgenavond even naar buiten kunnen, en het gemopper over is.

Nu ik hierover schrijf krijg ik toch stilletjes het vermoeden dat het erg verwende poezen zijn, zou dit aan hun karakter liggen? Misschien moeten ze nog eens uit logeren, de eerste dagen is dan een genot, kopjes geven, lief zijn en je vrouwtje de hemel in prijzen!
Het zal toch niet aan ’t vrouwtje liggen! O, die twijfels, maar het weekend is gelukkig bijna voorbij.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 30 juni 2009.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.