Ga naar de inhoud

Deze vier dingen wist jij nog niet!

  • door
vier dingen

Deze vier dingen wist jij nog niet over jouw kat!

De kat is één van de allerpopulairste huisdieren en dat snappen we helemaal. Een kat hebben is heerlijk. Ze zijn zacht, gezellig en hebben stuk voor stuk een eigen karaktertje. Dit wist jij nog niet over jouw favoriete harige vriendje!

Een kat ligt graag hoog

Dat een kat veel slaapt is niks nieuws, maar wist je ook dat een kat dat eigenlijk het liefst in de hoogte doet? Wanneer een kat slaapt is hij op zijn kwetsbaarst en daarom vindt hij het prettig om dat te doen op een relatief onbereikbare plek vanuit waar hij de omgeving goed kan overzien. Zorg dus dat je een kattenmeubel hebt dat flink de hoogte ingaat. Wedden dat jouw kat daar het allerliefst slaapt!

Een kat wil iets kunnen vangen

Het is ontzettend leuk om met je kat te spelen. Katten houden van ‘jaagspelletjes.’ Veel mensen hebben een laserlichtje waar ze hun kat achteraan laten rennen, maar dit is eigenlijk een beetje bruut. Om het spel voor allebei leuk te houden is het van belang dat jouw kat eens in de zoveel tijd zijn ‘prooi’ daadwerkelijk kan vangen. Je kunt dus beter spelen met een hengel met daaraan een stoffen muisje. Op www.cadeaumatch.nl zijn oneindig veel kattenspeeltjes te koop die jouw kat ook daadwerkelijk kan vangen.

Een kat drinkt graag uit de kraan

Misschien ken je het wel; je zet de kraan aan en jouw kat springt direct op het aanrecht en hangt z’n kopje onder het stromende water. Beetje vreemd, maar wanneer je er vanuit evolutionair oogpunt naar kijkt, eigenlijk ontzettend logisch. Een kat zal instinctief stromend water altijd prefereren boven stilstaand water. Dit omdat hij onbewust weet dat in stilstaand water de kans groter is dat ziektekiemen zijn gaan broeien. Jouw kat kan prima uit zijn bakje met water drinken, zorg wel dat je het dan elke dag even ververst. Stilstaand water is nou eenmaal een stuk minder gezond voor je kat dan stromend water.
Maar waarom drinkt hij dan graag uit een vieze regenplas op straat of in je tuin?

Een kat begrijpt je echt wel

Katten zijn echt niet minder slim dan honden. Nieuwe studies wijzen uit dat katten de stem van het baasje prima herkennen en ook echt wel doorhebben wanneer ze geroepen worden. Het verschil tussen katten en honden is simpelweg: waar een hond bereid is alles voor het baasje te doen, boeit het een kat gewoon helemaal niks. Als jij je kat roept en hij reageert niet, is hij je dus gewoon aan het negeren. Au…

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.