Ga naar de inhoud

Kattencafé

  • door
David-Burliuk-Tea-time-with-a-White-Cat

Kattencafé

Het concept Kattencafé is ontstaan in Taiwan in 1998. Met inmiddels meer dan 150 Kattencafés in Japan en grote steden als Londen, Parijs, Kopenhagen en New York kon dit ook Nederland niet uitblijven. In april 2015 opende het eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam. Inmiddels zijn er 17 kattencafés in Nederland. Het is een fijne en rustige omgeving die een huiskamer-achtige sfeer uitstraalt. Er staan overal relaxte banken en stoelen zodat je onder het genot van een goed kop koffie en taart en/of een lekker broodje, kennis kan maken met de katten en ze kan aaien, knuffelen en met ze spelen.
Jammer genoeg zijn enkele kattencafés weer gesloten.

Hou er rekening mee dat je moet reserveren en dat er mogelijk een toegangsprijs van ongeveer € 3,00 is. Tevens gelden er bijna altijd vaste tijden. Bezoek hiervoor de betreffende website,

Het is de bedoeling hier een complete lijst van kattencafés in Nederland te maken. Voor veel mensen zijn deze gelegenheden een fijne plaats om mensen hun liefde voor katten in de praktijk te brengen.
In de praktijk zijn dit natuurlijk ook mensen die zelf geen katten mogen hebben of ze niet kunnen of mogen houden. Voor die mensen is dit een mooie uitlaatklep.
Ook is het de bedoeling om mensen aan het denken te zetten om zelf op verantwoorde wijze met eventueel een beetje hulp een kat in huis te nemen.

Na een succesvolle crowdfunding-campagne is Kopjes vanaf april 2015 geopend in de Amsterdamse Baarsjes. Met de opening van Kopjes is het eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam een feit.

Sinds 2015 een nieuw fenomeen in Nederland: Kattencafé.

Hieronder staan alle kattencafés van Nederland op 12 november 2023 met de plaatsen op volgorde.

In DB&K, Digibeet en Kattencafé, Ritsevoort 20 in Alkmaar kunt u genieten van een kopje koffie, thee, een simpele lunch en ondertussen één van de katten in het café aaien, of kunt u door omstandigheden zelf geen huisdieren houden en wilt u tot rust komen tussen het spinnen en snorren van de katten, gastvrouw Doenja Bobbeldijk en haar medewerkers van stichting De Waerden ontvangen u graag.

The Coffee Cat, Brouwerstraat 36 in Almere is een mooi lunchcafé vol kattenliefde, knusse loungebanken, gezellige zitjes en tafeltjes aan het raam. Heerlijke koffie, lekkere broodjes, soepen of salades en katten, heel veel katten… Op de bank naast je, op loopplankjes langs de muren, in je boodschappentas gepropt of klauterend in een krabpaal. Wil jij ook ervaren dat alles leuker is met katten om je heen? Kom bij ons langs in Almere en laat je verrassen.

In Kopjes, Marco Polostraat 211 in Amsterdam West wonen negen katten, met liefde geselecteerd door twee asielen in Amsterdam: Stichting Dierenleed in Amsterdam Noord en het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA). De ruimte is volledig ingericht tot een walhalla voor de zeven poezen en katers, zodat hen niks tekort komt.
Gasten betalen drie euro entree en kunnen dan twee uur lang hun hart ophalen met een ‘catuccino’ binnen handbereik. Naast taarten en andere zoetigheid wordt er ook een lekkere lunch geserveerd.

Bij Kattencafé Familie Snorhaar, Nieuwe Haagdijk 40 in Breda, kun je gezellig lunchen, hightea-en of een taartje eten. Onze lieve poezen wachten al op jou! Reserveren is mogelijk via de website.
In het bourgondische Breda, net buiten het centrum, vind je ons gezellige huiskamercafé waar negen asielkatjes hun nieuwe thuis hebben gevonden. Kattencafé Familie Snorhaar is dé plek om te genieten van een lekkere kop koffie of thee en een hapje van onze zelfgemaakte (lunch)gerechten

Kattencafé Stripe, Vriesestraat 110 in Dordrecht. Hier is het mogelijk om onder het genot van een kopje koffie of thee of een kleine lunch, gezellig op visite te zijn in de grote huiskamer van onze 8 katten. Zij lopen vrij rond en zullen gezellig bij u komen als ze dat willen. Voor mensen die bijvoorbeeld geen kat willen of kunnen onderhouden een prima combinatie van er even uit zijn op visite bij deze sociale diertjes. Elke dag zijn er vrijwilligers aanwezig die voor u klaar staan om een goed kopje koffie te schenken en natuurlijk alle aandacht hebben voor het welzijn van onze 8 bewoners.

In de vestiging van Brokken & Zo XXL, Burgemeester van Reenensingel 109 in Gouda is ook een kattencafé te vinden! Hier kan u gezellig een drankje komen doen in het gezelschap van onze katten.
Kom eens langs en maak kennis met onze katten!

Kattencafé Op z’n kop, Oude Ebbingestraat 57 in Groningen is een gezellig huiskamercafé waar 7 lieve asielkatten wonen. Het is dé plek om te genieten van heerlijke koffies, taartjes en broodjes en overal lieve poezen om je heen! Kom gezellig binnen lopen, of reserveer alvast voor een gegarandeerd plekje! Met het kattencafé zijn wij het visitekaartje voor alle andere lieve katten die nu nog in het asiel zitten en nog op zoek naar een nieuw fijn thuis. Er zullen mensen zijn die na hun bezoekje aan Op z’n Kop worden aangestoken door al deze kattenliefde en ineens toch mogelijkheden zien om zelf ook een knuffelige viervoeter uit het asiel te adopteren.

Jippies kattencafé, Keizerstraat 10 in Haarlem Heb je er ook al zin in, lekker ontspannen wat eten en drinken in een lunchroom met een huiskamersfeer, waar je ook nog katten kan aaien, knuffelen en bewonderen! Geweldig toch, als je dit kan doen tijdens een dagje winkelen in de mooie culturele en historische stad Haarlem! Alle katten die in het kattencafé wonen komen uit allerlei verschillende dierenasiels/tehuizen en opvangcentra in Nederland. Dit vinden wij belangrijk omdat we het concept hanteren “don’t shop, just adopt”. Op die manier vinden de katten na een hele omweg toch een heerlijke permanente woonplek  bij Jippies.

Kattencafé KatDeau, Anninksweg 31, Hengelo (OV) Aangezien ons kattencafé niet al te groot is en teleurstelling te voorkomen, is het verstandig maar niet verplicht om een tafeltje te reserveren. Reserveringen die voor dezelfde dag binnenkomen probeer ik tussen het koffie schenken, taartjes bakken, cadeautjes inpakken en kattenknuffels natuurlijk zo snel mogelijk te accepteren. Bij ons zult u 5 Sphynxkatten tegenkomen. Voorlopig is Katdeau gesloten in verband met mijn zwangerschap. (12 novemeber 2023)

Kattenparadijs Mispoes, Orthenstraat 31 in ‘s-Hertogenbosch. Onder zorg van Mirian en haar team van vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wonen er in totaal 7 katten. Wij bieden je Animal Assisted Activity (AAA) aan, als eerste prioriteit en voornaamste doel. Dus niet te verwarren met een regulier Cafe, Patisserie of Lunchroom. Onze schatjes zijn zorgvuldig geselecteerd in samenwerking met een dierenasiel, cattery en een kattengedragstherapeute.

Theesalon Hilversum, Soestdijkerstraatweg 14 in Hilversum. De Aristo-Cats zijn nog even in hun winterslaap maar zullen je vanaf 1 mei 2023 weer tegemoet lopen als je binnenkomt voor een high tea of zomaar een gezellig theetje. Voor reserveringen bel of WhatsApp op: 06 53 64 30 46. In de link is de facebook-pagina opgenomen. Kattencafé Theesalon ’t Gooi International is alleen open op reservering per telefoon.

Kattencafé Poespas, Noordvliet 11 in Leeuwarden is een gezellig huiskamercafé. Naast dat het een plek is waar je in rust kan genieten van een heerlijke lunch, high tea of kop koffie, is het de plek waar onze 7 lieve katten wonen. Echte verbinding, dat vinden wij bij Poespas belangrijk. Kattencafé Poespas is een plek om te landen.

Sophie Kattencafé, Haarlemmerstraat 241 in Leiden is een plek waar je in een gezellige huiskamersfeer kan genieten van heerlijke koffie, een lekker taartje of lunch in het gezelschap van 8 lieve katten, die vanuit de opvang hun gouden mandje in het café gevonden hebben. Kom gezellig langs, plof neer op de bank of loungestoel en kom ervaren wat voor positief effect de aanwezigheid van katten heeft!

Kattencafé Balthazar, Van Welderenstraat 46 in Nijmegen Bij ons wonen zeven lieve katten die wachten op jouw bezoek. Je kan bij ons terecht voor onbeperkte kattenknuffels, de beste koffie en thee en diverse huisgemaakte lunchgerechten en gebak.

Pebbles Kitty Cat Café, Hoogstraat 30a in Rotterdam is een thee-/koffiehuis waar je gezellig kan langskomen, loungen, koffie/thee kan drinken, een klein hapje kan eten, eventueel een spelletje kan spelen, en dat allemaal terwijl je in de tussentijd wordt aangekeken door de meest schattige liefdevolle kattenoogjes. Uiteraard mag je met deze lieve beesten spelen, ze aaien en van ze genieten zolang ze aangeven dat te willen! Willen de katten even rust van al dat mensengedoe? Dan zoeken ze het hogerop in de klimboom of de vele andere kattenslaapplaatsen.

Bij Kattencafé De Spinnerij, Langestraat 172 in Tilburg, De Spinnerij is dé plek in het centrum van Tilburg om te genieten van ontbijt en lunch, de lekkerste home made taartjes en waar je terecht kunt voor heel veel kattenliefde! Met onze 8 geadopteerde katten aan kattenknuffels geen gebrek.

Bij Kattencafé Skatjes, Korte Smeden 18 in Zwolle kunnen gasten gezellig kletsen, iets drinken, high tea’en en bovenal tot rust komen. Ons kattencafé is als een huiskamer; er hangt een gezellige en relaxte sfeer. Er zijn 5 katten.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.