Ga naar de inhoud

Het kattenvrouwtje

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

Een uitdrukking die ik recentelijk hoorde. Bij mijn collega op de boerderij is een dode moederpoes op de deel gevonden. De poes was al een paar dagen eerder gesignaleerd met een erg zwangere buik. Ze liet zich niet aaien en was erg schuw.
Mijn collega verteld dat er regelmatig poezen uit de auto gezet worden in de hoop dat ze naar het asiel gebracht worden, dat in de buurt is. Je vraagt je toch af wat deze mensen bezielt. Blijkbaar doet deze situatie zich veelvuldig voor tijdens of voor vakantie periodes. Onbegrijpelijk voor ons als poezenliefhebber!
Omdat de dode poes duidelijk niet meer zwanger is, moeten er ergens kittens liggen. Iedereen in huis is gemobiliseerd en er wordt in alle hoeken en gaten gezocht. Neem van mij aan dat de boerderij er erg veel heeft.
Uiteindelijk worden ze niet gevonden, tot ……?

Een van de kinderen gaat naar zijn kamer en hoort vervolgens naast het achterhuis een zacht miauwtje. Hij snelt naar beneden en gaat de hooizolder op, ja hoor, drie kleine kittens. Twee ervan zijn erg sloom, onderkoeld en zullen het waarschijnlijk niet halen, het andere is een kittig vechtertje. Er wordt een fles gekocht, kittenmelk en de kittens worden om de 3 uur gevoed. Gelukkig is het weekend en is er tijd. De volgende dag blijkt dat de twee het inderdaad niet gehaald hebben.
Dan komt het gesprek op het werk, hoe moet het voeden na het weekend. Mijn collega geeft aan dat ze een kattenvrouwtje op het werk heeft, maar betwijfeld of er dan nog gewerkt wordt. Nu, ik weet wel zeker van niet, we zijn dan druk aan het troetelen en voeden.
Maar, Kattenvrouwtje? Is dat niet iemand met 30 katten, zonder werk, beetje heksachtig uiterlijk? Dat kan ik dus niet zijn. Bij deze verklaar ik mijzelf kattenvrouw af. Ik ben een liefhebber en dan is het net als bij wijn: te veel is niet goed, daar geniet je niet meer van. Twee is voor mij voldoende. Ik kijk wel, geniet ik ook van!
De kitten drinkt gulzig en groeit als kool. Kitten mag blijven, wordt later de opvolger van de andere aangelopen boerderij poes. Zo komt het allemaal toch in orde. Maar dieren uit de auto zetten is ongehoord!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 1 juli 2011.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.