Ga naar de inhoud

Hoe kan je je kat uit de garage houden?

Hoe hou je een uit de garage

Kat uit de garage houden


Is er op het moment een bedrijf bezig om een gietvloer in je garage aan te brengen? Of een parketvloer met een gevaarlijke parketlijm voor dieren? Je wilt dan natuurlijk je kat uit deze ruimte houden, wat helaas nog wel eens lastig kan zijn. Desondanks is dit wel extreem belangrijk, want als de kat de nieuwe vloer beschadigt dan is dit natuurlijk zonde van het geld. Wat kost een gietvloer vraag je je nu misschien af. Nou, in ieder geval te veel om te laten vernielen door je huisdier. Dit is ook het geval bij een garage vloer coating. Gelukkig kan je met de onderstaande tips ervoor zorgen dat de kat niet de garage in komt.

Houd de deur gesloten

Dit zal voor de meeste mensen niet een verrassing zijn, maar de simpele handeling om ervoor te zorgen dat je garagedeur te allen tijde goed gesloten blijft, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat katten je garage niet binnenkomen. Soms is de meest voor de hand liggende oplossing ook de beste en door ervoor te zorgen dat je je garagedeur altijd gesloten houdt, kan je dus de katten buiten houden waardoor je nieuwe vloer in de garage niet kapot gemaakt wordt door de dieren. Overigens moet je hiervoor ook de deur die je garage scheidt van je huis constant gesloten houden.

Bewaar kattenbakvulling in de garage

Hoewel katten over het algemeen vrij discreet en onafhankelijk zijn, houden ze ervan schoon te blijven. Ze zijn erg kieskeurig als het gaat om hygiëne en vermijden situaties waarin andere katten hebben gepoept. Als je een paar centimeter kattenbakvulling achterlaat in een kleine plastic kom of bak, met wat afval van je kat erin, geeft dit aan dat de plaats al bezet is. Katten zijn nogal territoriaal en houden niet van ruzies, tenzij absoluut noodzakelijk. Dit is dan ook een eenvoudige manier om deze dieren af te schrikken.

Sluit alle ingangen af

Een andere belangrijke maatregel die je moet nemen om de katten uit je garage te houden is het afsluiten van alle ingangen. Dit geldt dus voor de deuren, maar ook de andere openingen die potentieel gebruikt kunnen worden door de dieren. Denk bijvoorbeeld aan de ramen in je garage die je normaal gesproken open hebt staan. Katten maken hier graag gebruik van om alsnog de ruimte in te kunnen komen, wat je dus kan voorkomen door de ramen dicht te doen.

Gebruik katten werende middelen

Eén van de beste manieren om katten uit je garage te verjagen, is door een aantal katten werende middelen te gebruiken. Katten hebben een aanzienlijk beter reukvermogen in vergelijking met mensen en ze zijn er behoorlijk gevoelig voor. Hun superieure reukvermogen kan in dit geval zelfs tegen hen worden gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is naar een winkel te gaan en wat katten werende middelen te kopen die de menselijke neus niet oppikt. Ook kan je zelf een middel maken door wat citronella te mengen met citroengras of pepermunt, lavendel en dan drie delen water. Spuit dit in de garage.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.