Ga naar de inhoud

Niet thuis

  • door
Chevilliard Vincent French artist.1841-1904

Een paar weken geleden ben ik een aantal dagen op cursus geweest in Nijmegen. Het ging over ethiek, een ontzettend interessant onderwerp waarover je in de zorg nooit uitgepraat raakt.

Er gebeurd zoveel in een mensenleven, wanneer je zorg levert aan mensen kom je met regelmaat ethische kwesties tegen. Is het verantwoord dat…, hoe sta je hier als mens tegenover…, wat zegt men vanuit de organisatie…, ga zo maar verder.

Drusilla en Sannah zijn deze dagen thuis gebleven, normaal gaan ze naar het poezenpension wanneer ik op vakantie ga omdat er dan niemand in de buurt is die voor hen zorgt. Nu was vriendin Truus in de buurt, zij bood aan om naar de “poezewoesjes” te kijken en ze te voeden.

Helemaal goed dus. Ze heeft het echter wel geweten. Ze kwam ’s avonds met Youp, gaf Drusilla en Sannah brokjes en ging voor de gezelligheid het journaal bij ze kijken.

Nou poeh, gezelligheid! De twee doerakken hadden geen oog voor haar en Youp, ze konden wat hen betreft net zo goed weer gaan. De brokjes waren er immers. Vrouwtje moest komen, bezoekjes werden alleen voor lekkernijen op prijs gesteld. Vrouwtje kon hier beter zelf voor zorgen, anderen in huis brengt alleen onrust!

Je gelooft je ogen/oren niet als je na thuiskomst van een intensieve cursus deze ondankbare geluiden hoort van vriendin en Youp. Ik heb plaatsvervangende schaamte, wat een stelletje “doerakken” om zo onverschillig te doen.

Maar ja, moet ik geen respect hebben voor wat zij voelen? Maar gaan we dan niet voorbij aan het gevoel van vriendin Truus en onze Youp? Is het niet zo dat we respect horen te hebben voor alle schepselen op deze aarde? Betekent dit dan ook niet dat Sannah en Drusilla respect moeten hebben van wat uit een goed hart gegeven is.

Zo werkt het blijkbaar niet, in de natuur heeft nog steeds de sterkste het overwicht, respect, ja dat is er wel hoor, maar dan voor de sterkste.

Maar toch vriendin Truus en vriend Youp hartelijk bedankt voor het zorgen, maar de volgende keer……..!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 4 december 2012.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.