Ga naar de inhoud

Ongenode gast

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Wat een heerlijke temperatuur en dat voor de maand april.

We genieten met volle teugen, kijken de planten bijna de grond uit, want daar kun je je heerlijk achter verstoppen (de poezen dan, ik niet!). Natuurlijk zijn we met zijn allen aan het werk in de buitenlucht. Sannah jaagt achter de vliegjes aan en volgt ze tot over de schutting om vervolgens voor de tuinpoort te gaan staan om binnen gelaten te worden. Ja, ja ze gaat met hypnotiserende ogen naar mij zitten kijken tot ik de poort voor haar open doe. Duurt een en ander haar wat te lang, klimt ze er zelf over, maar liever niet!

Drusilla is druk, ligt voor de Kamperfoelie naar een slak te staren en zorgt ervoor dat deze niet de tuin in komt, zodat de Hosta’s beschermd zijn. Ja, wij hebben allemaal zo onze taken. Ik blijk meer van het zanderige werk te zijn, onkruid wieden, vegen en knippen. Zodra ik in de tuin aan het rommelen ben, komt Sannah mij gezelschap houden, ze is graag buiten en wanneer ik in de tuin ben, houdt ze mij gezelschap. Dit tot groot verdriet van het speelkameraadje Buurtje. Gelukkig staat mijn auto op de parkeerplaats aan de zijkant van het huis omdat de oprit opnieuw bestraat wordt. Jullie zullen wel denken, waarom gelukkig, maar onderstaande foto maakt een en ander duidelijk!

Buurtje zit hoog en droog boven op mijn auto, dat ik dat liever niet heb, maakt haar niets uit. Wanneer zij tot ongenode gast wordt beschouwd, zal ze er voor zorgen dat ze in ieder geval goed op de hoogte is, letterlijk en figuurlijk.

Ongenood, het mocht wat. Ze mauwt naar Sannah en laat weten dat ze het niet leuk vindt dat Sannah niet komt spelen. Even later klimt Sannah maar weer over de afscheiding, om zich bij Buurtje te voegen, ze struinen met z’n beiden lekker de buurt af.

En Drusilla? Die bewaakt het fort nog steeds en wat haar betreft komt er geen slak naar binnen, geen ongenode gasten bij ons in de tuin!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 4 mei 2011.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.