Ga naar de inhoud

Sneeuw

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

De eerste en waarschijnlijk ook de laatste sneeuw is gevallen. De wereld ziet er wit en maagdelijk uit. Dat duurt niet lang, iedereen heeft maar een doel voor ogen, genieten in de sneeuw. Er worden sneeuwpoppen gemaakt, je kunt sleetje rijden, langlaufen, maar ook sneeuwvlokken vangen.
Dat je daarvoor niet naar buiten hoeft bewijst Drusilla. Pontificaal staat ze in de vensterbank en probeert de vlokjes die dichtbij komen, te vangen.
Ze geniet met volle teugen.
Kaleb niet, die heeft niets met sneeuw. Hij vindt die kou en nattigheid maar niets. Kopjeschuddend steekt hij zijn neusje naar buiten, maar alras haalt hij zijn neusje naar binnen, veel te koud en erg nat.
Drusilla wil ook niet naar buiten, maar vermaakt zich binnen prima met het sneeuwvlokjes vangen.
Ze heeft al een behoorlijk enerverende week achter zich. Nuon heeft een nieuwe kabel getrokken en de hele straat voor ons huis is opgebroken. Aangezien Drusilla bij ons de waakkat is en alles in de gaten houd, is het een drukke week voor haar. De eerste dag was het dubbeldruk, ze hebben onze tv en internetkabel geraakt. ’s Avonds om een uur of zeven komen ze de kabel herstellen. Omdat bij het werken in het donker wat licht, het werk vergemakkelijkt, staat de bestelauto met knipperlicht en brandende koplampen, bij ons voor de deur. Drusilla weet niet hoe snel ze een oogje op de werkmensen moet houden en vliegt naar het raam.
Ja, ja, als waakkat heb je het in huize Prinzen niet altijd makkelijk. Onverwacht gebeurt er van alles.
Wanneer het voor het huis weer donker wordt en de schade is hersteld, slaat Drusilla een diepe zucht. Hè hè, het is weer gelukt, alles is veilig. Met deze geruststellende gedachte duikt ze op het kussen bij de verwarming. Het duurt niet lang voordat wij een monotoon snurkje horen. Drusilla slaapt, het was druk vandaag!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 25 2007.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.