Ga naar de inhoud

Tekenplaag

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

Nooit, nee nooit heb ik teken hoeven te verwijderen.
Maar nu, sinds enige tijd doe ik dagelijks een heuse tekencontrole. Is het niet bij Drusilla en Sannah, dan wel bij Youp, de blonde labrador van mijn vriendin Truus.

Twee maal per week gaan we een kleine 10 kilometer lopen met onze blonde vriend. Gewapend met wat heerlijke hondenkoekjes, die naar vanille ruiken, gaan we in de ochtend op pad. Na terugkomst vind ik twee kriebelende teken. Nu is de klus snel geklaard als ze zich nog niet vastgewurmd hebben in hun etensbron. Dat is anders wanneer ze zich volgezogen hebben en nog leven. Ik heb er bij Sannah een uit moeten draaien met de tekentang. Vond ze niet erg leuk, ze heeft aardig lopen mopperen, maar noodzaak is noodzaak.
Drusilla en Sannah hebben beiden pipetjes tegen vlooien en teken. Inmiddels heb ik ook al 2 dode volgezogen teken moeten verwijderen, Bah, bah, bah.
Dat vinden de twee rakkers ook, ze worden er niet blij van wanneer de tekenpen weer tevoorschijn komt.

Toen we in Elst woonden hadden we geen last van deze kriebelbeestjes, ik weet niet waar het aan ligt. We wonen nu natuurlijk wel veel landelijker en bovendien achter ons huis loopt een beek, met hoge grasranden. Misschien is dat het wel. Of is er sprake van een tekenplaag? Moeten we de gemeente waarschuwen dat ze met veel lieden de bermen uitkammen? Maar hoe doe je dit dan? Gif spuiten is geen optie, we willen wel een milieuvriendelijke actie, toch?! Zegt het voort!
Of toch gewoon een pipetje, is ook gif, maar dan voor teken. Ik hoor graag of er meer mensen zijn die momenteel veel teken moeten verwijderen. Want laten we eerlijk zijn, gedeelde smart is halve smart, ook wat teken betreft.

Klik hier voor een onderzoekje over teken.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 8 juni 2012.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.