Ga naar de inhoud

Zomertijd

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

De zomertijd heeft op de een meer invloed dan de ander. Zelf heb ik geen problemen gehad met het verzetten van de tijd. Waarschijnlijk heeft dat er mee te maken dat ik geniet van de langere dagen. Lekker naar buiten, wat rommelen in de tuin en allerlei klusjes doen die waren blijven liggen omdat het al zo vroeg donker was.

Een huisgenoot van mij heeft daar iets meer moeite mee. Drusilla was n.l. niet uit haar mandje te branden: doodstil slaapt ze een gat in de dag. Sannah en ik lopen van alles en nog wat te doen terwijl het prinsesje heerlijk de dag door knort.

Rond 11 uur is ze genegen even haar oogje op te slaan, niet eens beide! Ze geeuwt en rekt zich uit. Vol spanning wachten we op wat er gaat gebeuren.
Hoera!, onze hoogheid heeft haar slaapje uit en eindelijk gaan we met z’n allen naar buiten.
Het blijkt verband te houden met je bioritme, de een kan beter omgaan met de klok voor of achteruit zetten dan de ander. Toch heb ik dit jaar weinig mensen gehoord die er moeite mee hebben. Het was natuurlijk ook even prachtig, het zonnetje scheen volop, zeer hoge temperaturen voor maart. Genieten was het! De tuin ligt er inmiddels voorjaarsklaar bij. Drusilla en Sannah hebben hier ook mee geholpen. Drusilla vindt het geweldig om tussen de bosschages door te kruipen en Sannah doet zich te goed aan het uit de grond gekomen kattenkruid.

Zelf ben ik, in gedachten, al bezig om het zonnedoek onder de pergola op te hangen. Ik heb n.l. een geweldig systeem ontwikkeld voor de pergola. Aangezien er geen doek op maat te krijgen was, heb ik het bij een zeilmakerij laten maken en ik vind het geweldig. In de winter haal ik het er af en in de zomer hang ik het weer op. Ik kan het met slecht weer terug schuiven zodat het weinige licht op regenachtige dagen toch in de kamer schijnt.

Wat zo’n uurtje tijd verzetten al niet in je wakker maakt. We gaan er lekker van genieten.

Het wordt vast het een fantastisch voorjaar!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 1 april 2012.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.