Ga naar de inhoud

Teleurstelling!

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

Kaleb zit op de drempel van de dichte balkondeur. Met grote verlangende ogen kijkt hij me aan. Zijn blik spreekt boekdelen: mag ik naar buiten?
Nee Kaleb, vandaag niet. Er is namelijk Paardenmarkt. Overal staan vrachtauto’s met open laadbakken, die straks met de gekochte paarden, naar Italië of een ander land gaan. Nee, je kunt niet naar buiten, kom op ga binnen spelen. Teleurgesteld druipt hij af.
Telkens als er iemand naar de keuken loopt, herhaalt zich het voorafgaande. Hij kan eindeloos doorgaan, maar uiteindelijk is het duidelijk. De teleurstelling spreekt uit zijn hele lijf, hij loopt langs me en met een zielige blik in z’n ogen verdwijnt hij naar de zolder, kijkt nog een keer verdrietig om; mag het echt niet? Nee!!!!
Ik durf dat niet aan, ik zie Kaleb al socializen, overal buurten, ook in de vrachtauto die naar Italië gaat. Lekker hooi erin, waar je heerlijk op kunt slapen. Uiteindelijk vertrekt de vrachtauto met een heerlijk slapende Kaleb naar Italië. Nee, daar moet ik niet aan denken, dat is een horror scenario.
Teleurstellingen komen nu eenmaal voor en we moeten het ermee doen.
Nou, dat heb ik geweten. Die bewuste middag moest ik voor het oogonderzoek komen. Halverwege het onderzoek kreeg ik te horen dat laseren geen optie was. Het onderzoek hoefde niet afgemaakt te worden, mijn ogen zijn te slecht.
Nooit ’s ochtends de benen uit bed gooien en een heldere wereld tegemoet zien. Nee, eerst met een zoekend gebaar dat hekwerk van het nachtkastje halen en op je neus planten voordat je kunt zien dat het ochtend is. Nou moe, ik had me er zo op verheugd!
Om de teleurstelling wat te verzachten ben ik lekker gaan shoppen. Verder een heerlijk Australian ijsje opgesmikkeld en uiteindelijk naar huis.
Wanneer ik thuiskom realiseer ik me ineens dat Kaleb eveneens gecompenseerd moet worden, hij had vanochtend immers een grote teleurstelling te verwerken gehad. Ik duik de koelkast in en trakteer zowel Kaleb als Drusilla op een geweldig lekker likje smeerkaas.
Uiteindelijk zitten we allemaal tevreden in de kamer. Morgen wordt het vast allemaal weer leuk, komt allemaal goed.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 1 oktober 2007.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.