Ga naar de inhoud

Echt Herfst

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Wat een storm, al moet ik zeggen dat het bij ons in de Achterhoek minder ernstig was dan in de rest van het land. Ook is het kouder, echt herfstweer. Vorige week hebben we nog heerlijk in het zonnetje gelopen en bewonderd wat er al niet in de natuur bloeit en groeit. Wekt soms ook verbazing, wist niet dat hier ook bomen voor bestonden, maar de natuur stelt ons voor verrassingen!

Drusilla en Sannah hebben steeds minder de behoefte om buiten te vertoeven. Ze schuiven heerlijk in de warme mandjes en laten een gezellig gesnor horen. Het enige wat toch wel bezorgdheid opwekt is: beweging! In de krant, op tv, wat je ook bekijkt, bewegen blijkt een issue in Nederland. Ik lees in de krant dat zelfs onze ras-katten en honden, die meedoen aan shows, te dik zijn!

Dat wij in Nederland mensen aanspreken wanneer we vinden dat hun huisdier te mager is! Het is toch van de zotte zou je denken. Ik heb het schaamrood natuurlijk op mijn kaken aangezien ik een corpulente kat en een verdraait slanke kat heb. Wel heb ik begrepen dat mijn corpulente kat eigenlijk niet corpulent is maar “fluffy”. Dat klinkt mij ook wat vriendelijker in de oren en ik ben degene dankbaar die mij het YouTube filmpje stuurde waarin een moederpoes en een kitten te zien zijn (lijkend op mijn eigen Sannah!) de kitten komt bij moederpoes en zegt verdrietig: ze zeggen dat ik dik ben! Moederpoes reageert hierop op met de lieve uitspraak: jij bent niet dik, je bent Fluffy!!!!!!
Van dit soort uitspraken wordt ik blij!

Maar toch ook van de natuur in het algemeen. Want kijk nu toch eens naar deze foto, gemaakt op een wandeling met Youp, is dit geen “echte herfst”, kijk wat een kleuren, is het niet geweldig!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 5 november 2013.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.