Ga naar de inhoud

Eetproblemen?

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

Zijn het dat wel of is het meer kieskeurigheid? Dan de prangende vraag waar ligt een en ander dan aan. Goed, je lust het een graag en het andere wat minder, maar dat wil niet zeggen dat je er niets van eet. Toch???
Zo makkelijk is dat niet bij ons. Oké, Drusilla lust geen vis (raar maar waar), dat is een feit. Maar Kaleb is onze Holle Bolle Gijs, de alleseter, van spaghettisliertjes tot kaas. Alle soorten brokjes, goedkope kaas of dure kaas, kortom al het eten vindt Kaleb lekker. Het is, naast slapen, zijn liefste bezigheid.
Hij schokt me door een klein proefje garnalen te eten en zich vervolgens gulzig op de kattenmelk van Drusilla te storten. Stank voor dank krijg ik. Mompelend bedenk ik dat de verwende nesten geen recht hebben op dat lekkers. Nu zal ik eens streng zijn. Alleen de eigen brokjes, wel de dure, maar niks scheutjes kattenmelk.
Maar ach, dat hou ik natuurlijk nooit vol. De vleikonten kunnen mij om hun pootje winden. Ze weten het volgens mij. Stoere praat, maar vervolgens doe ik exact wat ze willen (misschien wat schuldgevoel?).
Ik ben n.l. ontzettend uithuizig. Klussend breng ik de weekenden in de Achterhoek door, ons huisje moet toch een keer bewoonbaar worden. Op dit moment is het kaal, echt heel erg kaal. In de tuin liggen de stille getuigen van ons gebreek (vrienden en familie helpen gelukkig). Een berg tegels, een bergje hout, het sanitair en het keukenblok.
Er staat letterlijk niets meer in. Iedereen die langs komt zegt: vanaf nu bouw je alleen maar op. Ja, ja, maar toch eerst wel schrikken dat uitgeklede huis.
Maar goed, zouden meer mensen met kieskeurigheid van hun katten te maken hebben? Ik hoor vaak dat andere katten, zoals Sneaky van de buren, echt alles eten.
Hebben ze de brokjes op in het weekend, halen ze die bij mij en Sneaky eet het lekker op. Vervolgens komen er weer andere brokjes in huis, het maakt Sneaky niet uit.
Ook met blikvoer is het bij ons niet pluis. Lusten andere katten al het blikvoer, Drusilla en Kaleb lusten alleen paté, Drusilla alleen als het geen vis is en dan niet vaker dan 2 x achter elkaar. Kaleb kan het nog net opbrengen om het (klein) blikje leeg te maken.
Ik zal het mezelf maar niet al te moeilijk maken. Ze krijgen de brokjes. Zo nu en dan een blikje en natuurlijk hun geliefde kattenmelk. Zucht!!!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 26 2008.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.