Ga naar de inhoud

Inspiratie

  • door
kat-kerstboom

Ik heb een nieuwe laptop, super snel met numeriek toetsenbord. Super, cool, gaaf (volgens mij is dit woord oubollig), te kek, vet cool, en bedenk hier zelf nog wat leuke termen bij (misschien een oudejaarsspel van maken, ik hoor het op de site wel)!

Alle documenten moeten natuurlijk gesaved worden en teruggezet. Dat heeft zo zijn voordelen, je ruimt oude “zut” op en je leest eens na wat je allemaal geschreven hebt. Vaak weet ik niet eens meer dat ik het geschreven heb. Schrijven gebeurt in een soort van opwelling. Het lijkt wel of er ineens een verhaaltje in je opkomt, zou dit nu inspiratie zijn?

Op dit moment lees ik oude kattenbelletjes. Verhalen over Drusilla en Kaleb. Weemoed in de laatste dagen van het jaar. Momenten van stilstaan bij wat was en wat nu is.

Blij dat Sannah, de kleine mopperende ondeugd, in mijn leven is gekomen. Het lijkt of ze er al heel lang is.

Was het niet in dat ze kwam? Een mager, bang katje, achterna gezeten door een in en in verwend hondje!

Je kent haar niet terug. Ze zwaait de scepter in huize Prinzen. Staat Drusilla haar wat in de weg, laat ze een mopperig geluid horen, vanuit haar teennagels. Ze heeft een buikje waar de Kerstman trots op zou zijn. Met andere woorden: het bange, magere scharminkeltje is veranderd in een verwende, rondbuikige poes, die ontzettend nieuwsgierig is en graag de buurt verkent.

Het leuke is dat ze meestal snel naar huis komt en haar plekje opeist als was het nooit anders geweest. Sannah vindt het heerlijk buiten en haalt geweldige capriolen uit op de pergola terwijl Drusilla dit vanaf een warme vensterbank gadeslaat. Beide hebben het naar de zin, al heeft Sannah van nature moppergenen, we zijn blij met elkaar.

Vandaag voor het eerst kerstlichtjes buiten gehangen, blijkt een pergola zeer geschikt voor te zijn. Vol verwondering kijken Sannah en Drusilla naar de sprankelende lichtjes. Geweldig vinden ze het, of is het de merel, die het appeltje oppeuzelt? Ik laat het in het midden.

Wat zou het komend jaar brengen? Ik hoop: inspiratie, creativiteit en vooral veel poezenliefde!
Drusilla, Sannah en ik wensen iedereen een fijn en gezond 2010 toe!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 27 december 2009.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.