Ga naar de inhoud

Kat bezoekt elke dag het graf van zijn baasje, en neemt een klein cadeautje mee.

  • door
toldo-de-kat-die-zijn-baasje-bezoekt-op-het-graf

Al ruim 15 maanden bezoekt een kat haar overleden baasje op het kerkhof van Montagnana in Toscane. En heel opmerkelijk: de poes komt nooit met lege pootjes opdraven. Telkens heeft Toldo een geschenkje voor de man die haar destijds adopteerde. Dat schrijft de Italiaanse krant Le Corriere Fiorentino.

Bij het graf legt de kat een cadeautje neer

MONTAGNANA (Pistoia) – Sinds zijn baasje iets meer dan een jaar geleden stierf, bezoekt Toldo, een driejarige wit-grijze kat, elke dag zijn graf. Hij neemt ​​bladeren, stokken en twijgen, plastic bekers of papieren zakdoeken mee en laat ze als kleine geschenken achter op de grafsteen van Renzo Iozzelli, die op 22 september 2011 stierf op 71-jarige leeftijd. Renzo was erg gehecht aan Toldo. Drie jaar eerder ontfermde hij zich over het toen nog jonge katje dat was achtergelaten aan de kant van de weg. Als er niet zoveel getuigen waren die dagelijks de kat tussen de graven zien ronddwalen, vaak zittend op de grafsteen van Renzo, zou het een verhaal kunnen zijn dat rechtstreeks uit de verbeelding van Walt Disney komt. Dit is echter de waarheid.
De weduwe van Renzo Iozzelli, Signora Ada, vertelt het en dit wordt bevestigd door velen die de kat maandenlang, meerdere keren per dag, hebben zien ronddwalen op de begraafplaats.
“Vandaag ging ik naar de begraafplaats en Toldo volgde me. Onderweg vertelde een persoon die ik ken, me dat de kat er vanochtend vroeg al was geweest “, vertelt mevrouw Ada ons.

Het gedrag van Toldo in Montagnana, een klein stadje op een heuvel net buiten Pistoia, is echt bijzonder. Zelfs zo bijzonder dat het de aandacht van de media trok. “Ze belden me dat ze langs wilden komen voor een interview om een uitzending te maken voor het live televisieprogramma La vita in vita – legt Ada uit – maar ik zei dat ik daar geen zin in had”.
Het begon allemaal op de dag van de begrafenis van Renzo Iozzelli: Toldo volgde ook de kist naar de begraafplaats, maar dat wekte geen bijzondere aandacht. De volgende dag was er echter het eerste teken dat er hier iets ongewoons aan de hand was. “Ik ging met mijn dochter naar de begraafplaats en we vonden een takje van een acacia op het graf. Ik dacht direct dat het van de kat was, maar mijn dochter was ervan overtuigd dat ik dat alleen maar zei door de emoties”.

toldo-de-kat-die-zijn-baasje-bezoekt-op-het-graf

En dat is niet alles. ’s Avonds ging de schoonzoon naar de begraafplaats en trof daar Toldo aan die zijn meester ‘bewaakte’. “Sindsdien verspreidde het verhaal zich als een lopend vuurtje. Iedereen in de stad weet het nu. Veel mensen hebben hem gezien en hij komt niet alleen met mij, hij gaat heel vaak alleen. Nou, ik weet niet wat ik moet zeggen. Renzo hield van dieren. Het is bijna alsof Toldo hem zijn dankbaarheid wil tonen. Hij is een bijzondere kat, je kunt alleen maar van hem houden”.

28 december 2012. Le Corriere Fiorentino.

Naschrift van redactie.

De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (SLHH) heeft als doel het verzorgen en ondersteunen van opvang en herplaatsing op gastgezinbasis van dieren van overleden en zieke mensen.
Tevens bevordert de Stichting directe herplaatsing van dieren via internet die om een andere reden herplaatst moeten worden ter voorkoming van plaatsing in een asiel.

Het komt vaak voor dat mensen niet aangeven wat er met een huisdier moet gebeuren wanneer zij zelf overlijden. Vooral nabestaanden die zich geen raad weten met een achtergebleven huisdier nemen contact op met deze stichting. Ook komt het voor dat er binnen de familie iets mondeling is beloofd, maar dat de belofte wordt gebroken.
Je kunt in een testament opnemen dat je dieren worden opgenomen door deze stichting. Je moet er dan wel aan denken dat je een bedrag noemt dat wordt geschonken aan  de stichting.
Het is verstandig om van tevoren contact op te nemen met deze stichting of als je voelt aankomen dat het voor de dieren een probleem kan worden als je plotseling komt te overlijden.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.