Ga naar de inhoud

Katten en tassen, een geweldige combi

cat-crawling-out-of-purse

Katten en tassen, een geweldige combi

Ooit wel eens een kat in een tas willen stoppen, bijvoorbeeld om het diertje mee te dragen naar de dierenarts of een logeeradres? Lukt je niet of nauwelijks. Ooit wel eens een kat in een tas gezien? Natuurlijk. Laat je boodschappentas of je Eastpak rugzak open staan en hij zit erin. Vrijwillig.

Er is zelfs onderzoek gedaan naar waarom de kat in een doos of tas kruipt

Katten kruipen graag in een holletje. Net zoals wij na gedane arbeid graag op de bank kruipen, met eventueel een plaid over ons heen, zo voelen katten zich daar ook senang bij. Het liefst nog in een tas of een doos waar ze maar net inpassen. Is dat belangrijk om te weten? Het is maar hoe je het bekijkt, maar zelfs Utrechtse onderzoekers bogen zich erover.

De uitkomst: het in een tas of doos kruipen die maar net op maat is, verlaagt het stressniveau bij de kat. Het zou de kat lekker ontspannen maken en hij voelt zich ook sneller thuis op een plek waar hij zo’n tas, zak of doos treft. Het is een fijne plek om zich even in terug te trekken.

Dan vind je de kat terug in je kostbare Plevier tas.

De meeste katten blijken overigens liever te schuilen dan te vechten. En dan is zo’n plekje ideaal. Daar voelt de kat zich veilig en ontwijkt het al die negativiteit en stress. Komt een kat in een stresssituatie terecht dan kan het zomaar zijn dat je hem terugvindt in je kostbare Plevier tas. Oeps… of dat de bedoeling is?

Bijkomend voordeel van een tas of doos is dat het daar lekker warm is en daar houden katten van. Ze doen het dan ook eerder in de winter dan in de zomer. Reden te meer om je mooie Castelijn en Beerens tas op een afgesloten plek weg te zetten of aan de kapstok te hangen. Trouwens, katten kunnen rare capriolen uithalen om alsnog in die tas terecht te komen. Dus ook al hang je deze ergens weg, sluit de tas goed af. Voor je het weet zit je op je werk en hoor je iets vreemds…

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.