Ga naar de inhoud

Pedagogisch advies!

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

Na de dood van onze Kaleb is er een poesje bij ons in huis komen wonen. Drusilla had daar geen problemen mee, het poesje was alleen maar bang en erg mager voor haar leeftijd. Ze was bijna één en kon niet meer bij haar baasje blijven.

Inmiddels is het poesje POES geworden. Met haar dikke ronde lijfje brengt ze menigeen tot vertedering. Zo’n grijs rolmopsje is erg aandoenlijk. Ze heeft alleen een probleem:
ze is jaloers op Drusilla en begint te blazen als Drusilla te dichtbij komt!

Sinds kort heeft ze de gewoonte (afgekeken van Drusilla) om aan het voeteneind van mijn bed haar slaapplaats te creëren.
Omdat er binnenkort een kleine verbouwing zal plaatsvinden, heb ik het kussen, waar Drusilla haar slaapplaatsje had, alvast opgeborgen. Onze POES, Sannah genaamd, is het er niet mee eens dat Drusilla nog in het slaapdomein bivakkeert en laat dit met veel geblaas weten.

Toen ik in mijn huidige huis kwam wonen, had ik besloten dat de slaapkamerdeur dicht was, dat is mijn domein en niet voor poezenbeesten. Jullie begrijpen al dat dit niet naar de wens van de “dame” was. Vreemd genoeg was Sannah het wel met mij eens, Drusilla vond dit een onzin regel. Ze leerde zichzelf al snel aan om via een sprong op de deurkruk, zich toegang tot de slaapkamer te verschaffen. Hoe vaak ik opgestaan ben om haar weer buiten de slaapkamer te zetten weet ik niet, maar uiteindelijk heb ik de strijd verloren. Op een hoge plek toch maar een slaapplaats voor haar gemaakt.

Wat gebeurt er nu, zodra Drusilla zich toegang verschaft tot de slaapkamer? Ik zie Sannah op een holletje de trap oprennen om haar plaatsje op het voeteneind op te eisen. Wat een gedoe, een blazende, jaloerse kat en een kat, die daar weinig of niet van onder de indruk is. Ik bonjour beiden maar weer naar beneden om zelf rustig te kunnen slapen.

Als pedagoog weet ik dat je vast moet houden aan regels, anders komt er niets van terecht. Ik ben bang dat dit nu het geval is. De poezenbeesten gaan binnenkort, wanneer de verbouwing plaatsvindt, logeren in het poezenpension van Laura. Laura is een soort poezenpedagoog (en niet zoals ik een mensenpedagoog), ik heb haar gevraagd of ze naar de jaloerse Sannah wil kijken en mij advies geven.

Na de verbouwing van de slaapkamer, is het “verboden terrein voor poezen”.
Wie tips heeft om dit voorelkaar te krijgen, vraag ik dringend: laat het mij weten!
Ik heb namelijk wel te maken met twee doerakjes die van volhouden weten. En iedereen weet dat je prima pedagogisch advies kunt krijgen van een professional, maar dat ze er in hun eigen huis niets van bakken. Dat moet/kan mij toch niet overkomen, dus HELP!!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 2 juni 2013.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.