Ga naar de inhoud

Prachtig, wat mooi!

  • door
Johannes Petrus van Horstok (1745 - 1825 a-weavers-workshop

Net voor de zomer, het begin van de astronomische zomer, staan er planten in onze tuin. Voor de meteorologische zomer was het al gepland, maar zoals het altijd gaat met kalenders vergelijken, die datum, nee kan ik niet . Dan kan ik wel, komt dit jou ook uit? Vervolgens staat het vast in de agenda. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel even op internet ben gaan zoeken of ik de termen op de juiste manier gebruik. Je wilt tenslotte niet afgaan voor een hele “goe-gemeente”.

Drusilla geniet eveneens met volle teugen van alle hoekjes en verstopplekjes die door heggetjes zijn ontstaan. Een ding is jammer, Drusilla is zo enthousiast dat ze bij de vleugelslag van een duif opspringt om haar prooi te bespringen. Met een grote sprong (hebben we van haar nog niet zo vaak gezien) springt ze naar voren en “klats boem” heeft ze haar prooi te pakken! Ik hoor de “Ooooh ’s en Aaaah’s” van iedereen al! Drusilla’s prooi is mijn eerste geboetseerde voluptueuze en weelderige Dame die op een eikenhouten sokkel staat. Onze Dame ligt er zielig en gevallen bij. De hand en arm liggen tussen de kamperfoelie en haar been vind ik terug tussen het kattenkruid. Ja ik wilde graag kattenkruid in de tuin omdat Drusilla dit zóóóóó lekker vind. Een “katerige” poes houdt zich schuil achter een heggetje van taxus. In het snoetje staan twee grote ronde ogen die mij aankijken met een blik van: “ik kon er echt niets aan doen, zij begon”.

Maar niet getreurd, ik heb net een nieuwe Dame gemaakt. Drusilla houdt mij alert en blijkbaar was het beeld minder geslaagd dan ik dacht.  Met de poes die ik geboetseerd heb is ze meer in haar sas. Gezusterlijk zitten ze op een stoel te genieten van het mooie weer. We gaan vast een mooie zomer tegemoet, voor ons is dat dubbel genieten met de prachtige, mooie tuin!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 28 juni 2010.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.