Ga naar de inhoud

Snoeiplezier

  • door
Chevilliard Vincent French artist.1841-1904

Sinds gisteren zijn de takken die voor ons huis lagen verdwenen. Bij de beek is men flink aan het snoeien geslagen. De parkeerplaats voor ons huis is veranderd in een “bos” met veel vogels. Drusilla en Sannah hebben van het uitzicht genoten en waren niet weg te slaan bij het raam.

Het uitzicht van dit moment is wijds. Maar niet minder spannend. Sannah zit op dit moment in de vensterbank de kapriolen van haar vriendje te bekijken. Haar vriendje is in een boom geklauterd en springt elegant van de ene op de andere tak. Hij balanceert intussen als een volleerd koorddanser van de ene kant naar de ander. Hij bestudeert de mensen die langs komen, het leuke is dat niemand het in de gaten heeft.

Als een boomklever laat hij zich weer zakken tot hij met z’n vier pootjes weer vaste grond voelt. Sinterklaas en zijn Pieten zouden jaloers zijn op zijn behendigheid.

Toch is het niet alleen het uitzicht waar we in deze donkere maand van genieten. De feestelijkheden stapelen zich op en iedereen doet zijn best om het in huis gezellig te maken. Toch is dat met mijn poezenbende niet altijd makkelijk. Kies je voor poesbestendigheid of calculeer je ongelukjes in. Dat laatste heb ik gedaan en dat is mij duur komen te staan.

Water sijpelt over de kast en de eikenhouten vloer. Met handdoeken en föhn gewapend probeer ik de schade aan kast en vloer te beperken. Vervolgens vliegen de gedroogde houtsnippers uit de bloempot over de vloer. Is het verveling, hebben ze geen speeltjes? Nee, niets van dit alles, ze hebben speeltjes, gebruiken deze optimaal, maar bij mijn poezenbende is alles van hen. Ik woon er alleen bij in.

Wanneer zou ik mij daar nu eens bewust van worden? Wakker worden Hanny!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 2 december 2011.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.