Ga naar de inhoud

Utrechtse dierenarts weigert poesje Droppie spuitje te geven

poesje droppie

Utrechtse dierenarts weigert poesje Droppie spuitje te geven

Waar een spontane inzamelingsactie via Facebook allemaal niet toe kan leiden; het poesje Droppie heeft er in elk geval haar leven aan te danken. De eigenaren van het beestje wilden de kitten na een breuk in het rechtervoorpootje laten inslapen, maar de Utrechtse dierenarts Gaby van den Berg kon dat niet over haar hart verkrijgen. Dat meldt het AD.

Van den Berg nam het beestje van tien weken oud onder haar hoede en vroeg via Facebook om geld voor de specialistische operatie die ze niet zelf kon uitvoeren.

Geld

Al heel snel had de arts het geld voor de operatie bij elkaar. Normaal kost de operatie € 1200,-, maar een kennis wilde het wel doen voor het ‘vriendenprijsje’ van € 500,-. ‘Wij betalen de rest: het eten, de pijnstillers, de ontwormingskuur, het inenten. Het is lastig te berekenen hoeveel ons dat kost, maar je praat zo over een paar honderd euro’, aldus Van den Berg.

‘Zo lief’

De ontbrekende € 500,- had de arts van Dierenkliniek Lunetten via Facebook zo bij elkaar. ‘Veel mensen reageerden zo lief’, zegt ze. ‘Er kwam iemand met € 2,-, maar ook een man die € 100,- gaf. Ik vind het heel bijzonder dat mensen in deze financieel moeilijke tijd geld over hebben voor een operatie van een klein katje. Ik kreeg zelfs een boeket bloemen. Op het kaartje stond ‘Bedankt, Droppie.’

Van den Berg, die een nieuw baasje voor Droppie zoekt, is blij dat het zo afgelopen is: ‘Ik ben getraind in het beter maken van dieren, niet om ze in te laten slapen. Ze is zo lief.’

Algemeen Dagblad: 15 oktober 2012

droppie met spalk
Droppie met spalk. Copyright Dierenkliniek Lunetten

Massale belangstelling om het nieuwe baasje van Droppie te worden

Er massale belangstelling om het nieuwe baasje van het Utrechtse poesje Droppie te worden. De mailbox van de Dierenkliniek Lunetten stroomt over, de telefoon staat roodgloeiend. Iedereen wil iets weten over Droppie. Het leven van het zwarte poesje werd onlangs gered door dierenarts Gaby van den Berg. Het geld voor de benodigde operatie zamelde ze in via Facebook.

De dierenarts voelt zich overvallen door de grote aandacht, ook van de media. ‘We worden gebeld door mensen uit Den Helder, Amsterdam, Den Haag, overal vandaan eigenlijk. Ik wil alleen maar een nieuw baasje voor Droppie. Daarom zocht ik de publiciteit, maar de aandacht voor Droppie is wel heel erg massaal aan het worden. Dit had ik nooit verwacht,’ zegt ze in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Droppie werd twee weken geleden met een gebroken pootje bij de dierenkliniek binnengebracht. De operatiekosten van € 1200,- konden de eigenaren niet betalen en ze stelden voor om de poes in te laten slapen. Van den Berg kon dat niet over haar hart verkrijgen. Ze adopteerde het kitten en liet haar voor een zacht prijsje van € 500,- opereren door specialist Edgar Scheepens.

Zo’n veertig mensen willen Droppie wel als huisdier. Maandag kiest het team van de dierenkliniek het nieuw baasje.

Bron: Algemeen Dagblad: 16 oktober 2012

Facebook-poes Droppie heeft een baasje

De Utrechtse Dierenkliniek Lunetten heeft een nieuw baasje gevonden voor het poesje Droppie. Zij verhuist begin december naar een gezin in Oudewater. Daar gaat ze niet alleen naar toe. Van een klant van de kliniek neemt het gezin een tweede kitten in huis, meldt het AD.

‘Op 4 december wordt Droppie nog een keer onderzocht door de specialist’, zegt dierenarts Gaby van den Berg. ‘Als dan alles goed is, vertrekt Droppie naar Oudewater.’

Van den Berg is nog onder de indruk van de vele aandacht die Droppie en haar kliniek kregen. Door een inzamelingsactie via Facebook werd het leven van Droppie gered. De kitten had een pootje gebroken en het oude baasje wilde de behandeling, € 1200,- niet betalen. Daarop startte Van den Berg haar Facebook-actie.

‘We werden gebeld door een Surinaams radiostation uit Rotterdam dat ons de knuffel van de week toekende. Een bijzondere week, met nu ook een nieuw baasje.’

Bron: Algemeen Dagblad: 20 oktober 2012

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.