Ga naar de inhoud

Vertrouwen!

  • door
Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts

Ik wilde deze column beginnen met: Sannah en de merel!

Het klinkt als een sprookje, daar leek het ook wel even op. Sannah zit in de vensterbank en staart naar iets op het tuinpad, dat denk ik tenminste. Ze maakt snorrende geluiden. Ik dacht even dat er een geweldig lief vriendje op het pad stond, maar niets is minder waar!
Het is jonge merel die net is uitgevlogen en luid en duidelijk laat merken wat hij van zijn prestaties vindt. Zijn moeder tjilpt luid en duidelijk terug vanuit de boom. Is het een wat angstig geluid? Nergens voor nodig hoor, Sannah geniet en doet geen poging haar plezier te verbergen.

De jonge merel heeft vertrouwen in het leven om hem heen, is dit gerechtvaardigd? Op dit moment wel, het is avond en Sannah en Drusilla gaan niet meer naar buiten. Daarnaast zit er een flinke ruit tussen beiden.

Waar ik eigenlijk het meest verbaasd over ben is dat Sannah niet met een klapperend gebitje in de vensterbank zit. Ze zit alleen maar te snorren en beweegt haar kopje op allerlei manieren om nog dichter bij te komen.

Vertrouwen is goed, zeggen mijn collega’s, maar controle is beter! Of dit nu waar is, is de vraag, ligt eraan waar je mee bezig bent. Wel loop ik met het fototoestel naar buiten om een foto te maken met achter het raam Sannah en de merel op de voorgrond. Tevens wil ik weten of de merel niets heeft, want waarom zit hij in mijn vensterbank (te poepen)?

Dat gaat niet lukken, ik doe de voordeur open en de merel is in geen velden of wegen meer te bekennen.
Blijkbaar is vertrouwen prima, maar zeker is zeker en weg is de merel! Hoezo vertrouwen!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 29 juni 2012.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.