Ga naar de inhoud

Viezer dan vies

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

De dames zijn logeren bij Laura, vreemd zo’n leeg huis. Wanneer de verbouwing klaar is haal ik ze weer snel naar huis, nu zouden ze alleen in de weg lopen.

Vriendin Truus, labje Youp en ik hebben besloten deze dag weer eens een wandeling van 10 kilometer te maken. Het is prachtig weer, wel wat wind, maar dat mag de pret niet drukken. Eenmaal onderweg ontdekken we dat we het flesje water voor Youp vergeten zijn. Maar geen nood, waar wij wandelen komen we veel slootjes tegen, moet geen probleem zijn.

Dat valt wat tegen, de meeste staan droog of anders is de helling zo steil dat afdalen naar het water geen optie is. Uiteindelijk komen we op een plek waar een prachtig slootje ligt dat geschikt is voor Youp. Er staan torenhoge brandnetels, maar met mijn wandelschoenen en lange broek aan moet dit gaan. Youp en ik scharrelen langs de brandnetels en even later sopt Youp tot aan zijn oksels in het water. Hij loopt wat heen en weer te waden en neemt ondertussen een gulzige slok. Wanneer hij zo heen en weer paradeert ziet hij dat het water wat modderig wordt en hij begint als een razende roeland in het slootje te graven.

De modderspetters vliegen mij om de oren terwijl ik probeer hem uit het slootje te trekken. Het enige gevolg is dat ik voluit achterover de brandnetels in duikel. Met verbazing in zijn ogen volgt Youp mijn gestuntel en met veel gelach en gesteun kruip ik naar hoger gelegen gebied. Eenmaal boven gieren Truus en ik het uit van het lachen want het witte labje is ineens een “zwartig” labje geworden!

Bij vriendin Truus thuis proberen we onder het zwart weer een wit labje tevoorschijn te toveren. Geen gemakkelijke exercitie. Youp heeft deze week al een bezoek aan de wassalon gebracht en hij is het niet van plan deze behandeling nog eens te ondergaan.

Jammer voor je Youp het gaat toch gebeuren, want jeetje, hij is viezer dan vies! Onze kleding kan ook in de was, want water en zand schudt een labje lustig in het rond zodat iedereen viezer dan vies is. Youpie!!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 2 juli 2013.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.