Ga naar de inhoud

Voorbij!

  • door
Henriette Ronner-Knip. De pianoles. Teylers Museum Haarlem

Ja, de vakantie is plotsklaps over en voorbij. Vervroegd, vanwege een sterfgeval in de familie.
Het besef dat dit de laatste jaren een terugkomend gegeven is geworden, zet je aan het denken. Om ons heen zien we steeds meer mensen wegvallen. Dat heeft natuurlijk met leeftijd te maken, maar het kan ook te veel zijn.
Het blije onthaal bij thuiskomst maakt veel goed. Drusilla, die geen seconde van mijn zijde wijkt en Kaleb, die steeds opnieuw snorrend kopjes geeft.
Opvallend is het gemis van de voordeurmat. Het zal ook niet zo zijn. Ik kan op de klompen aanvoelen dat die ontbrekende mat op het conto van Kaleb geschreven moet worden. Hij is er immers de oorzaak van dat het vloerkleed vorig jaar verdween uit de kamer en het jaar ervoor een andere voordeurmat de dupe was van zijn “ongenoegen”.
Hij kan blijkbaar niet op een andere manier duidelijk maken dat ik te lang weg ben. Ook al ontbreekt het hem aan niets, hij is ontevreden en misschien zelfs wat bang.
Hij is nooit alleen, Drusilla is altijd bij hem. Ook wordt hij tijdens de vakantie geknuffeld, geborsteld en verwend. Onze huisvriendin is dol op zowel Kaleb als Drusilla. Wanneer ik maar een paar dagen weg ben en niet te frequent, is er niets aan de hand. Maar zodra het iets langer is, haalt hij voor ons vreemde streken uit.
Dat wij het warme Spanje eerder moesten verlaten en nu in de regen zitten zal Kaleb worst zijn. Hij kruipt ’s avonds lekker tegen me aan en snort naar hartenlust. Drusilla ligt aan de andere kant en ik lig bijkans “ingebakerd” in mijn dekbed. Het zit strak om me heen. Aan de voorkant op het dekbed ligt Drusilla en op de achterkant Kaleb. Bewegen kan ik me niet meer, dan sleur ik twee katten op de grond. Het lijkt wel of die twee willen bewijzen dat er niets boven thuis zijn gaat, omringd door huisdieren die van je houden, zelfs geen zonnig Spanje.
Laat ik eerlijk zijn, ze hebben gelijk!! Maar de zon was wel erriggg prettig!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 1 september 2007.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.