Ga naar de inhoud

Wat denk je zelluf

  • door
kat-kerstboom

Bijna, even nog en dan? Het nieuwe jaar komt er aan, wat zal dit ons brengen? Voornemens worden gemaakt en van wat ik in de kranten lees, gaan we het oude jaar uit met een harde knal!

Goede voornemens, ik kijk rond en denk aan alle dingen die mogelijk anders kunnen. Maar is daar nu het nieuwe jaar voor nodig? Eigenlijk niet. Zo gezond mogelijk leven, eten, maar ook de geneugten, met mate, tot je nemen. Genieten van de dagen die komen, maar allereerst in het nu! Filosofisch gedachtengoed is in deze tijd van het jaar niet vreemd, maar de realiteit moet je niet buitensluiten.

Neem nu knallerig oud en nieuw. Truus heeft tabletjes voor Youp en advocaat voor Noa. Omdat dit werkelijk helpt tegen de “knal” stress, neem ik tabletjes mee voor Sannah en Drusilla. Zij mogen ook een “stress-loos” oud en nieuw beleven. Ik neem wat paté, want vleesbrokjes die hoeven we niet, lees eten we niet, en meng hier een half tabletje door.

Wanneer de schoteltjes uit de kast komen weten ze niet hoe snel ze bij mij moeten komen en nemen zelfs het risico om op het aanrecht te springen, waar ze stante pede weer af gebonjourd worden.
Ik zet de schoteltjes op de keukenvloer en snel zijn beide meiden met het neusje erbij. Allengs wordt duidelijk dat het hier gaat om “vreemdsoortig” eten, ja héé, dat gaan we niet doen. Sannah die ontzettend van vlees houdt, likt voorzichtig wat vlees op dat mogelijk niet in aanraking is geweest met het vreemde middel, de rest laat ze staan. Drusilla trekt direct haar neusje op en lijkt te denken: “wat denk je nu zelluf”, dat wij hier intrappen, nou echt niet!
Met verontwaardigde lijfjes laten zij mij met de prakjes zitten! Ja, ja goede voornemens, aan m’n hoela. Realistisch moet je zijn en je inleven in de ander, dat verwachten deze meisjes van mij. Ja meiden, ik ga het komende jaar weer opnieuw mijn best doen!

Wij wensen iedereen een geweldig en gezond nieuwjaar toe, met lekkere hapjes waar niet mee geknoeid is!!!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 29 december 2013.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.