Ga naar de inhoud

Wat een lange maand!

Jan-Steen-kat-bij-meisjes-rechts
Hanny

Om ons heen veel berichten van kommer en kwel. Het lijkt wel of er aan de maand januari en de narigheid die in deze maand ervaren wordt, geen einde komt.

Januari blijkt bij veel mensen een moeilijke maand te zijn. Dieren hebben daar, volgens de wetenschap, geen weet van.
Maar zie en huiver: Kaleb en Drusilla, maar “last but not least”, Claned de hond van onze huisvriendin hebben ook last van de maand januari. Dan vergeet ik nog te melden dat Timber van schoonzus en broer, Chico van vriendin, zich eveneens beroerd voelen en de dierenarts bezoeken.
De eerlijkheid gebied me wel te melden dat Kaleb en Drusilla voor de jaarlijkse controle naar dierenarts Amanda gaan. Het dierenpaspoort moet voor de verhuizing weer op orde zijn.
Vannacht was het in huis een heksenketel, gegrom, gemiauw en weet ik wat nog meer voor onhebbelijke geluiden. Half in slaap kreeg ik het mee en dacht in een flits van waken: jullie zoeken het maar even zelf uit.
Vanochtend zag ik de gevolgen van het gekrakeel. Tafeltje en plant niet meer op de plek en wat wolkjes van de vacht van beiden. Drusilla is in geen velden of wegen te zien. Kaleb zit pontificaal bovenaan de trap. Ik kijk nog eens goed en zie Drusilla halverwege de trap zitten. Zoals gewoonlijk denk ik dat het aan Drusilla ligt en zeg dat ze er wel om gevraagd zal hebben, och arme…
Wat blijkt even later als Drusilla voor de kattenbak ligt? Haar halsriempje zit om haar pootje en halverwege haar lijfje. Het belletje ligt er als een stille getuige naast.

Drusilla

Snel verlos ik haar uit deze benarde positie en knuffel en vertroetel haar tot ze tevreden snort.
Nog even volhouden Drusilla, de maand januari is bijna om!!!!
Kaleb kijkt (triomfantelijk?) op ons neer en ziet eruit als een heerser, die neerkijkt op zijn volk.

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 27 januari 2008.
Blanwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.