Ga naar de inhoud

Zorg

  • door
Carl-Kahler-De-minnaars-van-mijn-vrouw-privecollectie

Evenals vorig jaar in de vakantieperiode, zijn er tekorten in de zorg. Er wordt met name veel gesproken over geld. Volgens de een is het er wel, maar niet op de juiste plek, de ander geeft aan dat we te verwend zijn in Nederland en te lux/royaal met zorg om springen.

Kaleb, de “jeweetjewel” kater, heeft in de afgelopen periode ook zorg nodig gehad na het verwijderen van zijn kiesjes. Er werd niet gesproken over geld, niet over hoe de zorg in te plannen in de herstel periode. Gewoon, het was nodig, kosten moeten betaald worden en vrije dagen worden genomen voor het verwennen.

Omdat ik de menselijke zorg van dichtbij meemaak, stijgt het schaamrood me regelmatig naar de kaken. Zonder aarzelen geven we tijd en geld uit aan onze huisdieren, maar wanneer het om onze medemens gaat?
Voorliggende voorzieningen moeten we aanspreken, heet dat zo mooi. Betekenis? Mantelzorgers nog meer belasten, nog vaker een beroep doen op vrijwilligers en hun organisatie, alles wat je maar bedenken kunt als het maar niet uit het AWBZ potje komt.
Hoe het allemaal wel moet? Eigenlijk heel simpel, minder controle, minder bureaucratie. Dat is nl. een grote kostenpost. Controle kan steekproefsgewijs. Verzorgenden weten wat hun cliënten nodig hebben, zullen geen idiote dingen doen, we kunnen vertrouwen op hun professionaliteit. Af en toe controle of het allemaal klopt en de verantwoordelijkheid leggen waar die hoort. Resultaat: meer handen aan het bed, menselijke zorg!

Wanneer we over het algemeen genomen zo goed zorgen voor onze huisdieren. Er mensen de barricades op gaan om dierenleed tegen te gaan, moet dit dan niet zeker gelden voor onze medemens die in nood is? We zijn toch een geciviliseerde samenleving waarin we mensenleed, nee, leed in het algemeen willen voorkomen!

Hanny Prinzen

Geplaatst op: 3 september 2008.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.