Ga naar de inhoud

Help, mijn kat zorgt voor overlast

mijn kat zorgt voor overlast

Kat zorgt voor overlast

Jij bent natuurlijk dol op je kat en je wilt hem het beste leven geven dat je hem maar kan bieden. Als je kat graag buiten rond struint, dan gun je hem dat. Alleen is niet iedereen even dol op jouw kat. Misschien onbegrijpelijk, maar helaas bestaat de wereld niet alleen maar uit kattenliefhebbers. Kattenoverlast kan zelfs leiden tot hevige burenruzies. Wat zijn in dat geval mogelijke oplossingen?

Toon begrip

Wanneer je kat buiten loopt, blijft hij vaak niet alleen in de eigen tuin. Katten vinden het heerlijk om wat door de buurt te wandelen. Het liefst gebruiken ze ook andermans tuin als toilet en dat is ook meteen de reden voor buren om een ‘hekel’ te hebben aan katten. Hoeveel je ook van je kat houdt, je kan je vast voorstellen dat de buurman het niet heel fijn vindt als er een flinke drol ligt tussen zijn mooie bloemen. Als de buren bij je aan de deur komen om te melden dat ze hier last van hebben, schiet dan niet meteen in de verdediging, maar toon begrip. Geef aan dat je zal nadenken over oplossingen.

Oplossingen

Als je bij de buren aangeeft na te denken over oplossingen, dien je dit natuurlijk ook te doen. De meest voor de hand liggende oplossing is om je kat binnen te houden. Dit is niet altijd een optie, zeker als je kat al lange tijd gewend is om buiten te zijn en duidelijk zijn energie buiten kwijt moet. Maar een ‘binnenkat’ is niet per definitie zielig. Veel katten vinden het prima vertoeven binnen en sommige katten komen nauwelijks buiten, ook al krijgen ze de kans. Daarnaast is de kans op ongelukken van je kat veel kleiner en verklein je ook de kans op hoge medische kosten.
Als je een een zorgverzekering voor de mens. Met extra dekkingen betaal je meer premie voor de huisdierverzekering, net als bij een zorgverzekering. Met een ‘binnenkat’ zijn die extra dekkingen niet nodig. Ook heeft een kat die alleen binnen leeft veel minder kans op het krijgen van vlooien, teken en wormen.

Een iets minder rigoureuze aanpak is om je eigen tuin af te schermen. Zo proeft je kat wel van de buitenlucht, maar kan hij een ander niet tot last zijn. Een haag kan je bijvoorbeeld afdichten met kippengaas, of span een vogelnet boven de tuin. Als het niet mogelijk is om de hele tuin af te sluiten voor de kat, of je wil dit niet, dan kan je ook een kattenren overwegen. Of maak de kat vast aan een tuigje met een lange lijn. In het laatste geval moet je de kat nooit zonder toezicht laten, want hij kan verstrikt raken in de lijn.

Als bovenstaande oplossingen geen optie zijn, ga dan in gesprek met je buren of zij nog acties kunnen ondernemen om jouw kat te weren uit hun tuin. Stel je gewillig op en zoek samen naar een passende oplossing.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.