Ga naar de inhoud

Blij ei!

Bradley Cann Picnic

Bradley Cann. Picnic

Hanny, de schrijfster

Sinds ik hier woon, zo’n 12 jaar inmiddels, heb ik een blij ei en soms een monster in huis.
We weten allemaal dat we zoveel mogelijk thuis ons heil moeten zoeken en het in huis gezellig moeten maken.
Ik dacht dat ik door een paar nieuwe zomerkussens, de kamer en mijzelf een leuke zomerse boost kon geven. Wel moet ik zeggen dat het even wennen was in de winkel, het was immers niet direct voor het “nut”. Maar of Rutte dit nu goed vond of niet, de CDA-minister uit Volendam vond dat we de middenstand moesten bezoeken. Zogezegd zo gedaan.

In ieder geval waren er voor mij leuke kussens te koop en Sannah vond sinds een tijdje haar mandje bij het raam geweldig! Dus geen enkel probleem, althans de eerste dag niet. Ze ging heerlijk in het mandje liggen, keek naar buiten, dan weer een beetje tv of lag te slapen. Dat ging prima!

Aangezien het prachtig weer is zitten we het grootste deel van de dag buiten, genieten van de tuin, plukken een grassprietje weg, Sannah neemt een slokje water uit de vijverbak en zit in haar hoekje iedereen te bespieden. Mocht iemand die interessant is, uit het zicht verdwijnen, schiet ze als een speer naar binnen om het object van interesse verder te begluren door het raam om vervolgens weer in de tuin te gaan liggen tot de dag om is.

sannah op kussen

Maar dan, Sannah heeft haar buikje rond gegeten kijkt even rond, schuift het nieuwe kussen naar het midden van de bank en nestelt zich hier comfortabel op, zie het “blije ei” verheerlijkt kijken. Is toch niet de bedoeling, ik til haar op en leg haar netjes in haar mandje voor het raam, als blikken konden doden…. Vervolgens springt ze uit het mandje en nestelt ze zich weer op het nieuwe kussen. Duidelijk, onbegonnen werk voor mij!!

Wanneer ze de volgende dag aan de andere kussens wil beginnen, ben ik streng doch rechtvaardig. Een kussen is daaraan toe, maar verder gaan we niet. Als ik niet oppas is alles voor het monster en is er niets meer veilig, gaat niet gebeuren!!

Bovenin het 2e ruitje boven mijn rug zitten 2 draadjes los. Die waren dus al los!!!!!

Verschenen op 8 juni 2020

Vorige column  Volgende column

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

5 reacties op “Blij ei!”

  1. Sannah is inderdaad duidelijk een “blij ei”. Leuk verhaal over haar.
    Hier heb ik thuis een rustige Siamees genaamd Bebe. Zij is 16 jaar en slaapt erg veel. Ze komt nooit buiten en komt heel tevreden over. De laatste tijd wordt ze erg grijs/wit om haar snuitje (ze is een seal-point). Ze heeft heel vaste gewoontes. Na elke kleine maaltijd komt ze even op schoot zitten. Moet haar flink over het achterste deel van haar buik strijken (ze heeft last van obstipatie) en verdwijnt na een poosje weer onder het dekbed in de slaapkamer. Dit geschiedt zo’n 5 tot 6 keer per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.