Meteen naar de inhoud

Gedrag

Gedrag: Gedragsuitingen

boris

Checklist gedrag.
Hier vind je een lijstje met veranderingen in het gedrag. Als je kat één of meer veranderingen laat zien, let dan goed op. Misschien is er wel iets aan de hand. Als je denkt dat er iets aan de hand is, neem dan contact op met je dierenarts.
Print dit lijstje uit en leg het op een goede plaats.… Lees verder »

breezer

De a-sociale kat.
Het is een kat te vergeven als hij sommige mensen ontwijkt. Maar er zijn ook katten die altijd alle mensen uit de weg gaan.
Hoogstwaarschijnlijk zijn deze katten in de eerste levensmaanden nauwelijks met mensen in aanraking gekomen en misschien is het dan beter dat ze niet als huisdier worden gehouden.

katje-van-Gooitske

De te sociale kat.
Over het algemeen gesproken is het bij het grootbrengen van een nest goed om veel met de diertjes om te gaan en ze zo in contact met de mens te brengen. Een enkele keer zal een kat te afhankelijk van de mens worden, of van één bepaalde mens.

carotte

De gekke vijf minuten.
Je kat kan ineens veranderen van een lekker spinnende knuffelkat in een blazend monster met opgezette haren. Hij schiet als een raket door het huis.
Opeens vliegen de 2 katten als idioten door het huis. Dit gebeurt bijna elke dag op bijna dezelfde tijd.

siamees


Gek op wol.
Wol eten is één van de meest bizarre gedragsproblemen in de kattenwereld. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat het te betekenen heeft. Dit gedrag kwam vooral voor bij Siamese en Birmaanse katten, en ook zo nu en dan bij andere oosterse soorten en kruisingen.
Dit gedrag kan tegenwoordig echter bij elke kat voorkomen.

hersens

Hersenen en gedrag.
Hersenen bepalen de plaats op de evolutieladder:

  • het bevelvoerend centrum van alle functies
  • de zetel van de instincten
  • het geheugen
  • de intelligentie
  • het hart van het gehele zenuwcentrum

3els-spelen

Jagen.
Ondanks de perfecte jachttechniek mislukken vier van de vijf pogingen. Niet omdat de kat fout richt, maar omdat de buit het van tevoren door heeft en zich nog uit de voeten kan maken.
Vergeet nooit dat een kat van nature een jager is. Hij jaagt niet alleen op muizen, maar ook op vogels, kleine kippen, vissen in de vijver en ga zo maar door. Houd daar rekening mee.
Ritselen, piepen en alle snelle bewegingen van kleine dingen ziet elke kitten. 


baziel

Laserkat.
Wie graag kattenfilmpjes op YouTube bekijkt weet het zeker en vast: katten zullen er alles aan doen om een laserlichtje dat je over de grond beweegt te pakken te krijgen! Het is een geliefde manier geworden om kattenspeeltijd in te vullen en er zijn zeker goede punten aan te halen waarom dit soort van spel aangemoedigd moet worden, maar toch zijn er ook enkele dingen die je in acht moet nemen voor je eraan begint. Ik sprak hierover met kattengedragstherapeut Raf Van Duyse. 

casper-spook

Overal aan likken.
Ik heb een gecastreerde kater van (geschat) ongeveer anderhalf jaar genaamd Duvel die het schijnbaar prettig vindt om aan van alles en nog wat te likken. Vooral aan de tafel, kozijn, trap, deur etc. Ik vraag me af waarom hij dat nou doet. 

 
Naar Hondendeal Naar Maxaro-badkamer-tegels
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar Medpets.nl - katten
Naar Nova Scotia Duck Tolling Retriever Naar Norton
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Hondpedia